maandag 14 januari 2013

Aanzet tot creëren deel 2

Hallo allemaal! Lees je weer mee met mijn avonturen? 




Dag twee van de workshops. Dit keer gingen ze door in het nieuwe gebouw van Jeugdtheather Ondersteboven in de Driegaaienstraat. Ik begon met de workshop 'jazz en filmmuziek'. We stelden onszelf voor en dan gingen we over tot wat er zo typisch is aan jazz-muziek: improvisatie. Met "Stomp" als inspiratie gingen we aan het werk met onze handen en voeten, alles wat maar lawaai kan maken! Het was heel erg tof. Als afsluiter gingen we nog aan de slag met boomwhackers, dat zijn allemaal plastic buizen in verschillende kleuren en groottes die een klank voorstellen. Je kan er hele mooie muziekstukjes mee maken. Tot slot leerden we nog een leuk tussendoortje met plastic bekers. Bekijk het filmpje! Je ziet hoe de twee zusjes Lennon en Maisy het lied 'Call your girlfriend' van Robyn coveren. Ik kende het al voorheen, maar ik wist niet meer dat zij ook de 'cup song' deden!





In de namiddag hadden we de workshop 'bewegingsexpressie+drama'. Aan de hand van een paar opwarmingsoefeningen die je makkelijk in de klas kan gebruiken,  gingen we van start met het acteren. We leerden hoe we onszelf expressief konden voordragen met non-verbale taal. We deden ook nog iets heel erg grappig: de silly walk! 


Op het einde van de dag, moesten we een toonmoment verzorgen met alle dingen die we de afgelopen twee dagen hadden geleerd. Dat hadden de lectoren op de moment zelf beslist, leuk! We zochten een voorwerp om ons te inspireren en lieten het beste van onszelf zien. In mijn groepje hadden we een 'plumeau' als inspiratiebron. 

Ziezo, dat was het weer voor vandaag! 


Veel liefs,
Marjolein

[terug naar de startpagina]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten